Dry Needle

Dry needle ervaring

Joris van Fysietherapiedalemzuid heeft onlangs een dry needle behandeling ondergaan. Hij had al tijden last van een runners knee en besloot hier voor altijd een einde aan te maken. De runners knee belemmerde hem bij het hardlopen. Joris heeft als droom om een marathon te rennen, maar dat was momenteel onmogelijk. In eerste instantie had Joris veel angst voor het ondergaan van deze vorm van therapie. Er gaan horrorverhalen de ronde over de pijn en de spierpijn die een dag later volgt. Is dit allemaal terecht of valt het hartstikke mee? Lees hieronder mee over de ervaring van Joris.

“Via via kwam ik terecht bij de juiste behandelaar. Een goede fysiotherapeut vind je niet op het internet, maar door mond-tot-mondreclame. Hij legde me uit dat er minstens vijf behandelingen nodig waren om weer (letterlijk) op de been te zijn. Om een goede behandeling te kunnen verzorgen, onderging ik verschillende test. Mijn behandelaar stelde vast dat ik een klein lengteverschil had in mijn been. Dat zorgde voor een overmatige druk op de spier die een aanhechting heeft bij mijn knie. Vandaar dat dit zoveel pijn deed tijdens het rennen. Hij raadde me dan ook aan om direct zooltjes te laten maken, zodat het probleem zich niet een jaar later weer zou aandringen.

De behandeling valt reuze mee. Wellicht heb ik een hoge pijngrens, maar het viel me niets tegen. Hij gebruikt kleine naaltjes die hij met snelheid in mijn spier prikt. Wanneer het naaldje er eenmaal instaat, begint de behandeling. Hij draait en laat in feite je spier verkrampen. Door deze verkrampen kan de spier daarna juist ontspannen. Dat is het doel van de behandeling, de spier laten ontspannen. Na een aantal naalden begint de spier toch wel flink te irriteren. De behandeling had gelukkig een juist effect bij mij. Na een aantal weken merkte ik dat mijn knie minder op spanning stond bij het rennen. Langzaam begon ik weer te trainen en in stappen passeerde ik de 10 kilometer. Het is ontzettend belangrijk dat je niet direct alles geeft, want dan forceer je het lichaam. Kortom, een effectieve behandeling die ik iedereen aanraadt!”.

Volgende week

Volgende week meer informatie over effectieve behandelingen tegen de beruchte runners knee. Want er zijn verschillende manieren om van deze vervelende blessure af te komen. Daarnaast bespreken we een aantal nieuwe gadgets die jullie niet mogen missen. Ook vertelt Casper over zijn snowboard ervaringen in de Ardennen. Wisten jullie dat dit de perfecte spot is om je skills te tonen?

Voor nu wensen we jullie een prettig weekend. Neem een kijkje op een van vele casino’s en ga op zoek naar sportkleding alsof het kinderkleding is. We hopen jullie snel weer terug te zien op fysiotherapiedalemzuid!